Mijn naam is Krista.

kristaNovember 2015 ben ik ‘ingestort’. Burn-out, depressie.. geef het beestje een naam. Ik dacht dat ik wel genoeg soul searching had gedaan, maar het leven nodigde mij uit voor nog een reisje naar mijn binnenwereld. En voor het eerst ervaar ik hoe het is om het leven echt van binnen naar buiten te leven. Wie ben ik? Wat voel ik? Wat heb ik nu nodig? Wat maakt mij echt blij? En daar dan steeds opnieuw voor durven kiezen. Met vallen en opstaan.

Ik noemde mij intimiteitscoach. En nu ben ik werkloos en heb ik een uitkering. Schuld? Schaamte? Paniek? Ja.. Maar vooral heel veel dankbaarheid, dat er tijd en ruimte is om te helen en groeien.

Ik mag leren over leven in balans. Over genieten en spelen. Over liefde ontvangen. En over aardse dingen als huishouden, geld en koken. Structuur. Ritme. Regelmaat. Maar ik houd ook nog steeds van filosoferen, dromen en avontuur!

En over al deze dingen schrijf ik graag. Schrijven maakt me blij. Vooral als de woorden vanzelf komen en ik het gevoel heb dat er via mij aan mij geschreven wordt. Waar komt inspiratie vandaan? Wie spreekt er? Ik weet het soms niet. Maar het is vaak louterend, troostend, liefdevol. Noem het Engelen, noem het God, noem het Inspiratie, noem het Liefde.

Ik geloof dat wij mensen betekenis geven aan deze wereld. Ik geloof in God. Maar niet als een boze meneer op een wolk. Ik geloof in de wetten van de natuur. Ik geloof in Liefde.

Daarom ben ik opgeleid als Religiewetenschapper en ingewijd als Priesteres. Dat is een hele mond vol. Soms voel ik mij zo groot en sterk als een heuse wetenschapper of een priesteres. En soms voel ik mij klein en bang als een kind. Ik leer alle aspecten van het mens-zijn te omarmen. Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid.

De belangrijkste waarden die ik nastreef in mijn leven zijn authenticiteit en kwetsbaarheid. Ik wil “echt” zijn. Geen maskers, geen gedoe. Het doet me groot verdriet dat we onszelf zo kunnen vereenzamen in niet maatschappelijk geaccepteerde gevoelens als woede, verdriet en angst.. Terwijl deze ook hun functie hebben in het menselijk bestaan.

Ik geloof in waarachtige intimiteit. Elkaar echt ontmoeten in wat er is. Verbinden en herkenning vinden in gedeelde menselijkheid. “Waar twee of meer mensen samenkomen in Mijn Naam, daar zal Ik zijn” zegt de bijbel. Ik lees dat als dat God leeft in de ruimte tussen de mensen, en we hier contact mee kunnen maken door de intentie te hebben Hem als Liefde te ontmoeten. Liefhebben als doel van het leven. Ik vind dat soms moeilijk en spannend. Soms verstop ik mij liever, dan dat ik mij open voor Liefde. En daarin heb ik mezelf dan ook maar lief.

Mijn allerliefste droom is mensen inspireren om meer van zichzelf te houden. En om te geloven in een God die ze zelf verzinnen. Zodat hun levens vervuld zijn van liefde en zingeving, ook als de zon ondergaat en het soms even donker wordt.

Oja, ik heb een enorme fascinatie voor alles wat met seksualiteit te maken heeft. Het donker en het licht. En daarom is dit het grootste speelveld waarin ik mijzelf ontmoet. Omdat ik hierin al zoveel doorvoeld heb, ben ik nu een boek aan het schrijven over mijn ervaringen en inzichten. Het is een autobiografische roman en het heet “Niet alle mannen zijn klootzakken” of “inwijdingsweg in de kunst van het beminnen” of “In jouw veilige armen”. Oftewel: ik weet het nog niet. Het is iets wat via mij geboren wordt en ik ben er nog zwanger van. Maar ik ben vastberaden iets bij te dragen aan de bewustwording van seksualiteit.

Ik hoop dat je geniet van mijn schrijfsels en vind het heel leuk om iets van je te horen in een reactie.

In Liefde,

Krista

Advertenties